تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : khalilan
حوزه : شهرستانها
شماره : 16219
تاریخ : ۲۶ خرداد, ۱۳۹۹ :: ۱۳:۱۹
حیات اقتصادی کشور به قیمت سلامت هرمزگانی ها نباشد

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها، رضا زرگر: اعضای شورای شهر بندرعباس در یکصد و هشتادمین جلسه شورای شهر بندرعباس از شیوع افسارگسیخته کرونا و افزایش نگران کننده آن در سطح استان ابراز نگرانی کردند و از عملکرد ستاد استانی و ملی کرونا بشدت گلایه و انتقاد کردند. پیش از این هم پنج نماینده مردم هرمزگان در مجلس احمد جباری، محمد آشوری تازیانی، احمد مرادی، حسین رئیسی و منصور آرامی با ارسال نامه ایی به رئیس جمهور نسبت به عواقب نگران کننده کرونا در هرمزگان هشدار دادند.

از نیمه دوم اردیبهشت سیر صعودی مبتلایان به کرونا در هرمزگان شرایط را از قرمز هم نگران کننده تر کرد. جمعیت استان هرمزگان یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر است که تعداد بیش از ۸ هزار مبتلا به کرونا در این استان موجب نگرانی مردم و نمایندگان مردم در مجلس و حتی شوراهای شهر و روستا شده است.

علیرغم اینکه نمایندگان مجلس شورای اسلامی در تماس‌های جداگانه از استاندار هرمزگان خواستار ایجاد قرنطینه شده اند اما این امر محقق نشده است و استاندار هرمزگان در آخرین اظهار نظر که روز یکشنبه منتشر شد اعلام کرد تعطیلی ادارات و سازمانها و ایجاد قرنطینه راهکار مقابله با کرونا نیست و مردم باید رعایت کنند در حالی این گفته از سوی فریدون همتی عنوان می‌شود که تعداد مبتلایان به کرونا در ادارات استان هم نگران کننده شده است و از دور و نزدیک آمارهای مبتلایان و حتی فوتی‌ها در سازمانها به گوش می‌رسد به گونه ایی که یکی از کارشناسان منابع طبیعی هرمزگان هفته گذشته به دلیل کرونا فوت کرد همچنین یکی از کارمندان بانک رفاه در هرمزگان هم در اثر ابتلاء به کرونا جان خود را از دست داد.

همتی استاندار هرمزگان اما بر خلاف نمایندگان مجلس معتقد است برگزاری عروسی‌ها و تجمعات خانوادگی یکی از مهمترین علل شیوع کرونا در سطح استان است.

برگزاری مراسم عروسی و عزا در استان یکی از علل شیوع است طبیعتاً تنها دلیل نیست و دلایل دیگر هم می‌تواند به شیوع و گسترش کرونا کمک کند. احساس ناامنی ناشی از ابتلاء به کرونا در هفته‌های اخیر موجب افزایش مراجعات مردمی به مراکز غربالگری در سطح استان شده است به گونه‌ای که تجمعات افراد برای گرفتن تست خود می‌تواند خطرات ابتلاء را در افراد سالم که مشکوک هستند را بیشتر کند. از سوی دیگر با بخش نامه جدید وزارت بهداشت در منع دانشگاه‌های علوم پزشکی استان‌ها در اعلام امار تفکیکی مبتلایان به کرونا موجب گسترش شایعات و آمارهای غیر واقعی نگران کننده شده است. گرفتن اینگونه تصمیمات در عدم انتشار آمار فضای نگرانی و وحشت را در بین مردم بیشتر از قبل گسترش خواهد داد.

از این رو نمایندگان مردم هرمزگان در مجلس پس از آنکه مسئولان ستاد مقابله با کرونا در استان توان تصمیم گیری نداشتند اقدام به نامه نگاری به حسن روحانی رئیس جمهوری کردند تا شاید از این راه موفق به ایجاد محدودیت‌های قرنطینه‌ای در استان و مانع شیوع بیشتر کرونا شوند.

حیات اقتصادی کشور را بر روی تابوت مردم هرمزگان دارند بنا می‌کنند

کیانوش جهانبخش در جلسه رسمی فوق العاده یکصدوهشتادمین شورای شهر بندرعباس اظهار داشت: در وضعیت قرمز کم رنگ تر از هرمزگان سایر استان‌ها با اختیارات مقامات استانی شهر را قرنطینه کردند و حتی در برخی شهرها فرمانداران راسا و بدون ملاحظه و توجه به تصمیمات ستاد ملی کرونا و برای حفظ سلامتی و جان مردم تصمیم گرفتند و شهرهایشان را قرنطینه کرده و ضوابط سختگیرانه وضع کردند، اما در هرمزگان هنوز منتظر دستور رئیس جمهور هستند.

وی افزود: قبلاً هم گفتم حیات اقتصادی کشور را بر روی تابوت مردم هرمزگان بنا نکنید، در اینجا باید نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی از تمام ابزارهای خود استفاده نموده اثر ملی و قدرت خود را به نمایش بگذارند.بدون شک مورد حمایت مردم خواهند بود، به مدیران ارشد استان هم توصیه می‌کنم فارغ از جایگاه در کنار مردم باشند و برای مردم تصمیم بگیرند.

جهانبخش تصریح کرد: اینکه نمی‌شود، چون قطب اقتصادی هستیم و درآمد کشور از اینجاست، مردم را به کام مرگ بکشانیم.

وی اظهارداشت: آقای رئیس جمهور ظاهراً درک درستی از شرایط بحرانی در استان‌ها ندارد یا شاید هم استان‌ها اطلاعات درست و واقعی را منتقل نمی‌کنند، در هر صورت مسئولیت این فاجعه و عواقب بعدی بر عهده ستاد ملی کروناست، مردم هم کوتاهی و سهل انگاری مقامات محلی را فراموش نخواهند کرد.

بیماری کرونا دراستان هرمزگان به سمت شرایط بحرانی رسیده است

رئیس شورای اسلامی شهر بندرعباس گفت: فرمانداری و ستاد کرونا باید نظارت را بیشتر کنند و اعضای شورا در حد اختیارات خود مواردی را برای مقابله با این بحران در نظر بگیرند.

فاطمه جراره رئیس شورا درنطق پیش از دستور خود با اشاره به دستور کار اول درخصوص اقدامات پیشگیرانه در مقابل ویروس کرونا در سطح شهر بندرعباس گفت: شرایط استان به سمتی رفت که گویا شرایط عادی پنداشته شد و امروز به بحران رسیده ایم.

جراره با اشاره به اینکه در مدیریت شرایط کنونی شهرداری هم باید فعال باشد، اظهار کرد: شهرداری بندرعباس هم از این موضوع مستثنی نبوده است و افراد زیادی دچار کرونا شده اند که اگر موارد بهداشتی وضدعفونی به خوبی انجام می‌شد، این اتفاقات نمی‌افتاد.

رئیس شورای اسلامی شهر بندرعباس تصریح کرد: در سه، چهار ماهی که استان درگیر کروناست آموزش واطلاع رسانی به خوبی صورت نگرفته است و همین امر به عادی پنداشته شدن شرایط کمک کرده است. در أماکن عمومی، بازار روز و بازار میوه و تره بار احتمال ابتلاء بسیار بالاست که نظارت بر آن بایدبیشتر شود.

جراره خاطرنشان کرد: باید شهرداری و سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری در زمینه آموزش شهروندی واطلاع رسانی بیش از پیش فعال شوند.

بندرعباس از کف رفته و خانواده‌ای نیست که داغدار و یا نگران نباشد

عضو دیگر شواری اسلامی شهر بندرعباس گفت: بارها قبل از سال جدید گفتیم که شرایط استان به دلیل اینکه در شاهراه اقتصادی کشور قرار دارد، بسیار مهم است.

مجید عسکری زاده درهشتادمین جلسه فوق العاده شورای شهر بندرعباس اظهار داشت: باید به استاندار و مسئولین هرمزگان در خصوص مبارزه با بیماری کرونا اختیارات ویژه داده می‌شد اما متأسفانه هیچ اتفاقی نیفتاد.

وی افزود: نقش رسانه‌ها، دستگاه‌های ورزشی، حوزه علمیه، فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان فرهنگی مهم است و باید پای کار بیایند.

وی ادامه داد: با بازگشایی مجدد اصناف و بازار و رعایت نشدن فاصله گذاری اجتماعی در خردادماه سال جاری توسط شهروندان و همچنین اخذ تصمیمات نسنجیده و غیر کارشناسی مسئولان، شهر در وضعیت بحرانی قرار گرفته است.

عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس تصریح کرد: دلیل ساده انگاشتن این همه‌گیری ویروس و نبود قاطعیت در خصوص تداوم محدودیت‌های ضروری در استان و شهر توسط مسئولان و متولیان این امر در ستاد کرونای استان، حجم زیاد بیماران مبتلا به کرونا در بندرعباس و سایر شهرهای استان آزاردهنده شده و نشان از کم اهمیت انگاشتن سلامت شهروندان دارد.

وی با بیان اینکه هرمزگان دوباره با گسترش بی‌رویه بیماری کووید ۱۹ در شهرهای مختلف مواجه شده، ادامه داد: از مسئولان خواهشمندم در اسرع وقت چاره اندیشی کرده و با ایجاد مجدد محدودیت‌ها، از اجتماع مردم در خیابان‌ها و بازارهای محلی به‌طور جدی جلوگیری کنند.

عسکری‌زاده خاطرنشان کرد: تقاضا دارم با جدیت تمام مصوبات ملی و ضرورت‌های محلی برای مقابله با کرونا، فرهنگ سازی و برخوردهای قضائی انجام شده و اجازه برگزاری جشن عروسی و تجمعات داده نشود، مجازات قضائی باید در انتظار خاطیان و افرادی که اقدام به فک پلمب می‌کنند، باشد.

عسکری زاده با اشاره به اینکه پرستاران واقعاً خسته شدند، تاکید کرد: تعداد نیروی امدادی و جهادی و بسیجی باید آموزش ببینند و به کمک پرستاران بروند و اگر لازم است نیرو و کادر درمان از سایر استان‌ها بیاورند، در غیر اینصورت بندرعباس از کف رفته است. اگر این مساله از امروز به فردا بیفتد، شرایط وخیم‌تر می‌شود.

عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس تاکید کرد: پیشنهاد ما این است که به مدت ۲ هفته تمام ادارات استان تعطیل شود تا بشود وضعیت موجود را کنترل کرد و همچنین با استاندار و نمایندگان استان در مجلس هم هر چه سریع‌تر جلساتی گرفته شود تا تکلیف را مشخص کنیم.

عسکری‌زاده گفت: بندرعباس از کف رفته و خانواده‌ای نیست که داغدار و نگران نباشد. اگر نیرو ندارند از دیگر استان‌ها نیروی امدادی وارد کنند.

وی تصریح کرد: بدون شک با حفظ همدلی و رعایت نکات بهداشتی با هم و در کنار هم این روزهای سخت را سپری خواهیم کرد و در آن روز که یقیناً به زودی خواهد آمد همه ما در دامن کوه زیبای گنو، باغات سیاهو و خلیج نیلگون فارس دوباره جمع خواهیم شد تا رنج این روزهای دشوار را فراموش کنیم.

مبارزه با دولتمردان برای قرنطینه شهر سخت‌تر از مبارزه با کرونا است

عضو شورای شهر بندرعباس روز گذشته در مصاحبه با یکی از خبرگزاری‌ها، عنوان کرد: کادر درمان دانشگاه علوم پزشکی و بهداشت شهرستان بندرعباس در این دوران، نهایت همکاری را داشتند، که بر خود واجب میدانم از تماس‌ها و توصیه‌های پیوسته این عزیزان تشکر و قدردانی نمایم.

فیصل دانش اظهار کرد: توصیه من به مردم بندرعباس توجه بیشتر به هشدارها و رعایت فاصله گذاری اجتماعی و قرنطینه کامل و جدی است.

وی گفت: اینک که دولتمردان قصد ندارند شهر را قرنطینه کنند، خود مراقبتی را پیشه کنند و بفکر جان خود و شهروندان باشند. بنظر می‌رسد مبارزه با دولتمردان جهت قرنطینه شهر، سخت‌تر از مبارزه با کروناست.

دانش در پایان از همتی استاندار هرمزگان و نمایندگان مردم بندرعباس در مجلس شورای اسلامی خواست موضوع قرنطینه کامل شهربندرعباس را در دستور کار خود قرار داده، تا با سرعتی که این بیماری به خود گرفته شاهد فاجعه بزرگ انسانی نباشیم، همچنان که میدانید این بیماری بشکل بسیار وسیعی در حال گسترش است و قبل از وقوع بحران می‌بایست اقدامی جدی کرد.

تمام هرمزگان امروز عزادار است / چرا استان سفیداعلام شدیم

عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس گفت: عدم اطلاع رسانی صحیح؛ آمار مبتلا شدگان و فوت شدگان و شرایط را عادی جلوه داد.

رضا حیدری زاده، رئیس کمیسیون خدمات شهری شواری اسلامی شهر بندرعباس در هشتادمین جلسه رسمی فوق العاده شورای شهر بندرعباس در نطق پیش از دستور خود گفت: قبلاً هم هشدار داده بودیم که اوضاع استان از نظر درگیری با ویروس کرونا مناسب نیست و اگر تبدیل به اپیدمی شود مناطق وسیعی از جمله محلات کمتر برخوردار را بشدت درگیر خواهد کرد بطوریکه پاک شدن آن به راحتی ممکن نیست.

وی افزود: زمانی که خیلی خوشبینانه استان را سفید اعلام کردند می‌دانستیم که امروز تبعات آنرا به صورت زیر خاک کردن عزیزانمان خواهیم دید.

وی تصریح کرد: امروز غیر از شنیدن آمار فوت شدگان و ندای انا لله و انا الیه راجعون در فضای مجازی استان و عرض تسلیت به همدیگر چیزی نمی‌شنویم و با کمال تأسف باید اعلام کنم که کمتر خانواده‌ای است که درگیر بااین بیماری نشده یا فوتی نداشته باشد.

حیدری زاده با اشاره به اینکه روزانه قریب به ۲۰۰ تا ۳۰۰ نفر به عنوان آمار مبتلایان و قریب به ۱۰ نفر آمار فوتی اعلام می‌شود را در آینده یکی از مهم‌ترین عوامل افسردگی مفرط دانست و اعلام کرد این مناسب جامعه پویا نیست. نباید مردن مردم عادی جلوه کند که متأسفانه به این سمت می‌رود.عدم اعلام صحیح حساسیت موضوع و آمار مبتلا شدگان و فوت شدگان، شرایط را عادی جلوه داده. به گونه‌ای که مردم توجیه عدم رعایت مسائل بهداشتی را به معیشت و اقتصاد گره زده اند و اعلام می‌دارند اگر در خانه بمانیم از گرسنگی می‌میریم و اگر بیرون بیاییم از کرونا.پس تفاوتی در اصل موضوع نمی‌کند. واین بسیارخطرناک است.

وی تصریح کرد: زمانی که استان سفید اعلام شدیم نظارت کاملی بر میدان تره بار از لحاظ ضدعفونی ماشین‌های حامل میوه از استان‌های درگیر بیماری صورت نگرفت و امروز هم شاهد شرایط خوبی در این زمینه نیستیم.

حیدری زاده تنها راه برون رفت از موضوع فوق را نظارت بهتر و بیشتر بر مبادی ورودی مسافر و بار در سراسر استان وبالاخص بندرعباس عنوان کرد و خواستار جدیت مسئولین استانی در این زمینه شد.

وی اذعان کرد: از استاندار درخواست دارم پیگیری برای اخذ مجوز و تفویض اختیار لازم از ستاد ملی کرونا را با جدیت و سماجت بیشتر به سرانجام برسانند و به امید نامه نگاری و پاسخ مرکز نشینان بی درد؛ بدون پیگیری مجدانه و حضور مسئولین استانی در آن مجموعه نباشند که این امر محقق نخواهد شد.

وی ضمن تشکر مجدد از تمامی مجاهدت‌های کادر بهداشت و درمان استان که در خط مقدم مبارزه؛ از ایثار جان خود هم دریغ نمی‌ورزند خاطر نشان ساخت امکانات استان در بخش بستری قبل از ورود کرونا هم با کمبود مواجه بود که این بیماری هم مزید بر تمامی گرفتاری‌ها و کمبودها گردید. ایشان در این زمینه خواستار اختصاص امکانات بیشتر در این برهه حساس به استان شد.. تا تلفات به حداقل ممکن برسد.

وی درخواست نمود بررسی شود که آیا خانواده مسئولین در این شرایط قرمزی در استان هستند یا در مراکز سفید قرار گرفته اند؟

وی در پایان ورود کلیه دستگاه‌ها از جمله صدا و سیما برای امید بخشی به زندگی مردم را خواستار شد و اعلام کرد در شهر و محلات هستند خانواده‌هایی که از خرید ماسک و دستکش به عنوان اولین و ساده‌ترین لوازم پیشگیری به دلیل وضعیت بد اقتصادی معذور و ناتوانند و ناگزیریم برای قطع زنجیره انتقال ویروس؛ این لوازم را رایگان در اختیار ایشان قرار دهیم ولذا از همه مسئولین استانی می‌خواهم با تلاش بی منت برای توزیع رایگان ماسک و دستکش فکری اساسی بنمایند.

فقر اقتصادی مردم و کمبود اقلام بهداشتی گریبانگیر هرمزگان شده است

آبتین امیری دیگر عضو شورای شهر بندرعباس هم در یکصد و هشتادمین جلسه شورای شهر بندرعباس بیان داشت: فقر اقتصادی مردم و کمبود اقلام بهداشتی مثل ماسک سبب شده است که بیماری کرونا با سرعت بیشتری در بخش‌هایی از جامعه رشد کند.

وی گفت: بسیاری از افراد پول خرید ماسک و سایر اقلام بهداشتی را ندارند. تکلیف این افراد چیست؟

امیری عنوان کرد: مردم در حد توان نقش خود را ایفا می‌کنند و هیچکس حاضر نیست جان خود راعمدا به خطر بندازد، در نتیجه برخی از حضورهای مردم در جامعه برای ضرورت و امرار معاش است.

وی اظهارداشت: اگر می‌خواهید مردم در بحث بیماری کرونا همکاری کنند، باید نیازهای ضروری آنها تاٌمین شود. حداقل اینکه ماسک مجانی در اختیار آنها قرار گیرد.

به گفته امیری، نمی‌توان فقط از مردم انتظار داشت. وقتی رسماً اعلام می‌شود که وضعیت استان سفید است، مردم هم اعتماد می‌کنند و به خیابان می آیند. اعلام‌های رسمی شتابزده وبدون برنامه هم در تشدید این مشکل نقش داشته است.

وی ابرازداشت: بیمارستان‌های ما دیگر گنجایش ندارند، پرستاران ما دیگر توان سابق را ندارند. باید به یاری آنها شتافت. باید از آنها پشتیبانی کرد، دولت بیاید از این طیف بطور شفاف حمایت کند. ماهم در کنار دولت هستیم.

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان محفوظ می باشد.