تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : khalilan
حوزه : اقتصادی
شماره : 15812
تاریخ : ۱۸ خرداد, ۱۳۹۹ :: ۱۲:۰۷
فعالیت جهادگران در «مرکز دنیا»!/ از ساخت «خانه اقتصادی شهیدسلمیانی » تا رزمایش کمک‌های مومنانه

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان به نقل از خبرنگار تشکل‌های دانشگاهی خبرگزاری فارس، گروه جهادی گفتمان ناب، گروهی متشکل از جوانان جهادگر و فعال در عرصه های مختلف ( علمی، آموزشی، فرهنگی، اقتصادی و عمرانی )  است که سالها در زمینه خدمت رسانی به مناطق محروم فعالیت دارد.

اعضای این گروه از سال 1398  روستایی به نام «زمین در» را شناسایی کرد. روستایی در حوالی مرزی بین شهرستان بشاگرد، سندرک از استان‌های هرمزگان و سیستان و بلوچستان قرار دارد، که اعضای گروه جهادی گفتمان ناب اسم این منطقه را «مرکز دنیا» گذاشته‌اند.

این روستا و به دلیل اینکه در یک نقطه جغرافیایی خاص و میان روستاها و مناطق اطراف قرار گرفته، درعین تاثیرگذاری بر منطقه، به عنوان یکی از محروم ترین نقاط محسوب می‌شود و به همین دلیل هم جهادگران این منطقه را برای فعالیت‌های جهادی انتخاب کردند و اقدامات خوبی را هم در این راستا داشته‌اند.

سجاد مردانه مسئول گروه جهادی گفتمان ناب در گفت وگو با فارس درباره فعالیت‌های صورت گرفته در این منطقه گفت: فعالیت گروه جهادی گفتمان ناب برای این روستا در سه محور کلی « راه اندازی چرخه اقتصادی در منطقه»، « پرداخت به مسائل فرهنگی وبرنامه های آموزشی» و « جلسات راهبردی و مطالبه گری با مسئولین و رسیدگی به مشکلات روستا» انجام شد.

 

وی درباره «راه اندازی چرخه اقتصادی در منطقه» افزود: متاسفانه در این منطقه هیچ نوع فعالیت اقتصادی چه به صورت مردمی و چه به صورت دولتی و نهادی وجود ندارد، یعنی هیچ بنگاه اقتصادی در منطقه موجود نیست که امکان شرایط کاری برای مردم فراهم گردد و چرخه ی اقتصاد منطقه در حرکت نیست.

مردانه یادآور شد: این معضل در کنار پتانسیل منطقه‌ای وجود محصولات کشاورزی همچون خرما، که در سطح کیفی بالاتری، حتی بهتر از خرمای معروف بم، قرار دارد، ظرفیتی است که متاسفانه از آن استفاده ای نمی شود و با حضور دلالانی که در منطقه حضور دارند به تولید و رونق اقتصادی نمی انجامد . همچنین هنر صنایع دستی و سوزن دوزی که کار دست مردم روستا است که بدون وجود چرخه ی اقتصادی، دیده نشده وبلا استفاده باقی می ماند.

مسئول گروه جهادی گفتمان ناب اضافه کرد: با توجه به شناسایی صورت گرفته و مطالعات انجام شده، گروه جهادی ما برنامه ریزی احداث یک پروژه خانه اقتصادی « به نام خانه اقتصادی مهر» را به دست گرفت، خانه اقتصادی که بتواند نبض تولید و اقتصاد را در منطقه احیا کرده و چرخ دنده های اقتصادی را به حرکت درآورد.

* ساخت و راه‌اندازی «خانه اقتصادی شهید قاسم سلمیانی » 

وی گفت: خانه اقتصادی می تواند با استفاده از ظرفیت های موجود در روستا از محصولات کشاورزی، تا هنر صنایع دستی و همچنین نیروی انسانی بومی استفاده کرده و با حمایت های دولتی و نهاد های مربوطه به شکل تعاونی ، کارو اشتغال مولدی را در منطقه ایجاد کند.

مردانه یادآور شد: پروژه خانه اقتصادی از نوروز سال 1398 آغاز شد و اولین حضور جدی و جهادی در روستای زمین‌در کلید خورد که بعد از شهادت سردار سلیمانی، به نام با برکت «خانه اقتصادی شهید قاسم سلمیانی » نامگذاری شد. با توجه به شرایط خاص زمیندر، این روستا به عنوان نمونه پایلوت مورد مطالعه و انتخاب قرار گرفت تا انشالله بعد از رسیدن به بهره برداری های لازم، این طرح در روستاهای دارای شرایط مشابه انجام پذیرد.

 

مسئول گروه جهادی گفتمان ناب ادامه داد: خانه اقتصاد به عنوان نبض تپنده اقتصادی زمین‌در، نقطه مرکزی و استراتژیکی در بین روستاهای اطراف دارد. صنایع دستی هنرمندان بومی، محصولات کشاوری همچون خرما وفرآورده های حاصل از آن ( شیره خرما ، شهد خرما، هسته ، قند مایع و ...... ) را به صورت سازمان یافته ای هدفمند سازد که از مرحله آموزش نیروی انسانی، تا مراحل تخصصی کار همچون بسته بندی و ارسال کالا، در این خانه اقتصادی انجام گیرد تا در ایجاد اشتغال کار آمد، تولید محصولات بومی باکیفیت و رشد اقتصادی اثرگذار باشد.

وی گفت:‌ بهار سال 98 با اولین حضور ما در روستا، توانستیم حدود 50 درصد از عملیات عمرانی خانه اقتصادی را به انجام رسانیم. در فاز دوم این برنامه جهادی، قرار بر این بود که نوروز سال 99 نیز به همراه تیم گروه جهادی گفتمان ناب برای ادامه ی کار عازم روستا باشیم که بخاطر شیوع و گسترش ویروس محنوس کرونا، برنامه ی اردوی جهادی را به تعویق انداختیم.

مردانه اضافه کرد: بعد از فروکش کردن موج اصلی ویروس و اطلاعیه مجوز بازگشایی فعالیت های اجرایی توسط ستاد مبارزه با کرونا، گروه جهادی ما برنامه ای ترتیب داد تا عید فطر در روستا حضور داشته باشیم که بنا بر توصیه های بهداشتی و شرایطی که پیش آمد مجدد زمان اردو به تعویق افتاد.

 

مسئول گروه جهادی گفتمان ناب اضافه کرد: مسائل بهداشتی و امنیت جانی اعضای تیم گروه جهادی و هم اهالی روستای زمین‌در برای ما مهم بود که برنامه اردو را بارها تغییر داد اما در نهایت به درخواست و پیگیری های اهالی روستا، مشاوره هایی که با مراکز تخصصی بهداشتی داشتیم توانستیم  مجوزهای لازم  را برای حضور در منطقه از نهاد های دولتی و مدیریتی مربوطه به شرط رعایت پروتکل های بهداشتی دریافت کنیم ، اعضای گروه قبل از اعزام به منطقه همگی روند غربالگری بهداشتی را طی کردند و با امکانات لازم برای جلوگیری از هرگونه مشکلات بهداشتی این سفرجهادی انجام گرفت.

مردانه افزود: در برنامه ی امسال، توانستیم در ادامه عملیات عمرانی سال گذشته، سقف خانه اقتصادی را تمام کرده و به صورت کلی بنا را تکمیل کنیم، تنها بخشی از نازک کاری های تکمیلی از جمله نصب پنجره ها باقی ماند.

این فعال جهادی گفت: باتوجه به حضور و بازدید مسئولین مربوطه از جمله دکتر طراحی قائم مقام کمیته استان هرمزگان از پروژه اقتصادی و فعالیت فرهنگی خواهران ، فرمانده سپاه شهرستان میناب و معاونان و امام‌ جمعه محترم هشتبندی و شورای بخش سندرک و رئیس قرارگاه پیشرفت و آبادانی استان هرمزگان و مسئولین بسیج بخش سندرک انشاالله طبق قول هایی که از مساعدت و همکاری درادامه فرایند تکمیل خانه اقتصادی شهید قاسم سلمیانی در روستای زمین‌در گرفته شد بتوانیم تا تابستان پیش رو، در تابستان که فصل برداشت خرما است، پروژه راه اندازی و طبق مدل اقتصادی که توسط تیم مطالعاتی ما ترسیم شده است به مرحله بهره برداری برسانیم و به چرخه اقتصادی منطقه وصل کنیم.

وی ادامه داد: همانطور که مطرح شد، باتوجه به شرایط حاکم در فضای مقابله باویروس کرونا، ما تعداد اعضای گروه را برای فعالیت در روستا کم کردیم و به حداقل ترین تعداد لازم رساندیم، با این حال سه نفر نیروی عمرانی جهادگر متخصص همراه ما بودند که طبق عمل به فرموده مقام معظم رهبری مبنی بر کمک گیری از ظرفیت های نیروی انسانی منطقه، از اهالی روستا هم در انجام پروژه و تکمیل فرایندهای عمرانی استفاده شد.

مردانه افزود: از اعضای دیگر همراه تیم ما حضور هفت نفر از خواهران جهادی فعال، 3 نفر دوستان فرهنگی و فعال، 1 نفر روحانی جوان، یک نیروی پشتیبانی و یک فعال و متخصص رسانه در اردو مشارکت داشتند.

* پرداخت به مسائل فرهنگی وبرنامه های آموزشی

مسئول گروه جهادی گفتمان ناب تاکید کرد: علاوه بر اجرای طرح خانه اقتصادی شهید قاسم سلیمانی ، برنامه های دیگری نیز در ادامه برنامه های سال گذشته در منطقه صورت گرفت. مانند برنامه آموزشی، که این برنامه در حوزه رفع اشکالات تحصیلی دانش آموزان روستا بود.

وی گفت: نبود اینترنت در روستا، نداشتن ابزارهای تکنولوژی و هوشمند لازم جهت استفاده از برنامه شاد وزارت آموزش و پرورش، مشکلات متعدد آموزشی را برای دانش آموزان روستا ایجاد کرده بود، طبق برنامه مدونی توانستیم به یاری خدا بخش هایی از عقب ماندگی های درسی در طول ترم گذشته را جبران و اشکالات درسی دانش آموزان را رفع کنیم.

 

مردانه تصریح کرد: برنامه دیگری که قرار بود در بخش سندرک و روستای اطراف اجرا شود که با رعایت نکات بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی به همان روستای زمین در محدود شد، برگزاری مراسم رحلت حضرت امام (ره) بود با حضور تمامی اهالی ولایتمدار روستا، شورای بخش سندرک و فرمانده محترم سپاه میناب، همچنین معاونان و  امام جمعه منطقه هشت بندی و آقای طراحی قائم مقام کمیته استان از پروژه اقتصادی و فعالیت فرهنگی و همچنین و رئیس قرارگاه پیشرفت و آبادانی استان هرمزگان برگزار شد.

*  برگزاری رزمایش کمک‌های مومنانه

وی افزود: برگزاری رزمایش کمک مومنانه از جمله برنامه های شاخص و بابرکتی بود که به یاری خدا و مومنان خدا به نام «کمک های مومنانه» در روستا انجام شد، سرکشی، همدلی و همراهی قریب بر 20 خانواده محروم و دارای مشکلات معیشتی سخت  حاضر در روستا بود و همچنین سفره اطعام سراسری که کل اهالی روستا 90 خانواده و تعداد 500 نفر در آن دعوت داشتند برپاشد. 

این فعال جهادی افزود: در ادامه فعالیت های فرهنگی، برنامه استعداد سنجی است که در راستای ظرفیت تعداد بالای کودک و نوجوان در روستا انجام شد. تعداد بیشتری از جمعیت روستای زمین‌در را کودکان و نوجوانان تشکیل می‌دهند و این عامل مهمی است تا اولین گام های این برنامه استعداد سنجی و حلقه های پرورش استعداد توسط کارشناسان و مشاوران روانشناسی و خلاقیت برداشته شود.

وی گفت: برنامه بلندمدت دیگری در حال چینش است که انشاالله بتوانیم از خلاقیت‌ها، استعداد‌ها و توانمندی‌های نسل نو روستا در کنار فعال کردن ظرفیت‌های اقتصادی منطقه استفاده کنیم.

مردانه تاکید کرد: در حوزه دینی و مباحثی اخلاقی و تربیتی، در همه اردوهای ما حضور روحانی جوان و با انرژی نقش پررنگی داشته است، خداوند را شاکریم که مسئله خاصی از مشکلات دینی در روستا شاهد نبودیم و فقط در جهت ارتقای مباحث شناختی دینی باتوجه به شرایط روزبرنامه هایی را مد نظر قرار داده ایم .

* جلسات مطالبه گری و راهبردی با مسئولین و رسیدگی به مشکلات روستا

مسئول گروه جهادی گفتمان ناب گفت: در سومین محور حضور گروه جهادی گفتمان ناب در روستای زمین‌در، جلسات مختلفی با مسئولین سپاه، قرارگاه پیشرفت و آبادانی استان داشتیم که پیرامون مشکلات، دغدغه ها و مسائل روستای زمیندر مباحثات مفیدی انجام گرفت.

وی افزود: از جمله پرداختن به مشکل شبکه لوله کشی و آب رسانی از چشمه آب منطقه تا مخزن اصلی و همچنین پخش جریان آب به خانه ها بود طبق شناسایی های انجام گرفته 90 خانه در روستای دچار مشکل لوله کشی و دریافت آب هستند که انشاله بعد از بهره وری و راه اندازی سیستم خانه اقتصاد عملیات راه اندازی و رفع مشکلات لوله کشی آب خانگی را به اجرا خواهیم گذاشت.

مردانه تاکید کرد: از ماحصل جلساتی که با اهالی روستا، مسئولین استانی و منطقه ای، دهیاری و شورای روستا داشتیم لیستی از مشکلات شناسایی شد که انشالله در برنامه های آینده گروه جهادی گفتمان ناب بتوانیم بخش ازآنهارا حل کنیم. از آنجایی که روستای زمین‌در، به عنوان روستای هدف گروه جهادی گفتمان ناب تعیین شده است، برنامه های محرومیت زدایی و رشد و تعالی روستا به صورت دنباله دار ادامه خواهد یافت.

وی گفت: بر خود وظیفه می‌دانم که به نمایندگی از اعضای گروه جهادی گفتمان ناب از  زحمات و پیگیری های دهیار روستا ی زمین‌در آقای سلیمی و همچنین شورای روستا خانم شمس الدینی تشکر کنم که با فعالیت جهادی و طاقت فرصا پیگیر مشکلات و مسایل اهالی روستا هستند.

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان محفوظ می باشد.