تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : khalilan
حوزه : آموزش و پرورش
شماره : 15705
تاریخ : ۱۷ خرداد, ۱۳۹۹ :: ۱۰:۴۷
آغاز سنجش نوآموزان از نیمه دوم تیر/ والدین نگران نباشند؛ پروتکل‌ها رعایت می‌شود

محمد علی واقعی، امروز شنبه 17 خرداد در جمع رسانه‌های گروهی با بیان اینکه  سنجش نوآموزان پیش دبستانی نیز از اول مهر انجام می‌شود، اظهار کرد: 14 پایگاه ثابت و سیار وظیفه سنجش نوآموزان بد ورود به دبستان را با رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی برعهده دارند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان به نقل از ایسنا، وی با اشاره به  دستورالعمل ابلاغی سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان، تصریح کرد: پیش بینی می‌شود بیش از 12 هزار و 500  نوآموز بدو ورود به دبستان توسط 120 نفر از مجرب ترین فرهنگیان استان در این پایگاه‌ها سنجش شوند.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی، اصل شناسنامه دانش‌آموز و والدین، کارت واکسیناسیون تکمیل‌ شده، یک قطعه عکس و پرداخت مبلغ ۴۰۰ هزار ریال را از جمله مدارک لازم برای انجام سنجش، برشمرد و اظهار کرد: طبق اعلام سازمان آموزش و پرورش استثنایی، امسال به دلیل شرایط کرونا این طرح از ۱۵ تیر ماه تا آخر شهریور برای نوآموزان بدو ورود به دبستان انجام خواهد شد.

دبیر شورای آموزش و پرورش خراسان جنوبی تصریح کرد: ارزیابی‌های مراقب سلامت شامل قد، وزن، مشکلات جسمی حرکتی، پوست، مو، دهان و دندان، ارزیابی بینایی، ارزیابی شنوایی و ارزیابی آمادگی تحصیلی در پایگاه‌های اولیه انجام می‌شد و  در صورت مشکوک بودن، نوآمو برای ارزیابی تخصصی ارجاع داده می‌شود.

وی بر لزوم رعایت تمام موارد بهداشتی در پایگاه‌های سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان تأکید کرد و ادامه داد: شناسایی راه‌های انتقال عامل ایجاد کننده بیماری، نقش مهمی در کنترل آن دارد.

واقعی بیان کرد: راه‌های انتقال این ویروس هنوز به طور دقیق مشخص نشده است، اما به عنوان یک اصل کلی، ویروس‌های تنفسی به طور عمده از طریق ریز قطرات یا از طریق سرفه یا عطسه و با لمس اشیای آلوده منتقل می‌شوند.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی، داشتن فاصله مناسب در روابط اجتماعی را ابتدایی‌ترین و مهم‌ترین راه کنترل و پیشگیری از انتقال بیماری دانست و افزود:  فاصله فیزیکی امن برای جلو گیری از ابتلا به بیماری کرونا حداقل ۱.۸ متر است.

واقعی ادامه داد: بدیهی است که رعایت این فاصله تا زمانی که بیماری در جامعه در چرخش داشته باشد، در تمام اماکن و فضاهای آموزشی و پرورشی ضروری بوده و باید ادامه یابد.

وی، از سه گروه مادران باردار، بیماران با بیماری زمینه‌ای و بیماران با نقص ایمنی به عنوان افراد در معرض خطر یاد کرد و گفت: هر پایگاه با توجه به جمعیت نوآموز، نیازمند حداقل یک نیروی خدماتی آموزش دیده به منظور اجرای برنامه مدون نظافت و ضد عفونی، دفع بهداشتی زباله، نظارت بر وجود صابون مایع و سایر نکات بهداشتی است.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی با اشاره به ضرورت تکمیل و بروزرسانی نرم‌افزار سلامت در بازه زمانی هر سه روز یکبار توسط عوامل اجرایی پایگاه ها در سامانه سلامت، اظهار کرد: مدیر هر پایگاه باید فرآیندی برای کنترل ورود احتمالی و جدا کردن دانش آموزان و کار کنان بیمار یا مشکوک به بیماری افراد دارای تب، سرفه خشک، تنگی نفس، اختلال بویایی و چشایی از افراد سالم مشخص کند.

وی با بیان اینکه غربالگری و بیماریابی در پایگاه‌های سنجش ضروری است، خاطرنشان کرد: در این میان خوداظهاری والدین در مورد این بیماری نکته مهمی است.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی تصریح کرد: سطوحی که توسط افراد لمس می‌شوند،  باید به طور مرتب و در فواضل زمانی کوتاه و بر اساس دستورالعمل‌های وزارت بهداشت و ستاد ملی کرونا ضد عفونی شوند و تهویه مناسب در تمامی نقاط پایگاه‌های سنجش برقرار باشد.

واقعی بر ضدعفونی آبخوری، دستشویی‌ها و توالت ها حد اقل دو بار در  بازه زمانی یک ساعت، یادآور شد: پایگاه‌ها باید دارای آب آشامیدنی سالم، وسایل بهداشتی، صابون مایع و محلول‌های مناسب ضد عفونی کننده و امکانات مدیریت زباله باشند و دستورالعمل‌های بهداشت محیط و گندزدایی را رعایت کنند.

وی، تأمین و ذخیره حداقل دو هفته‌ای مواد ضدعفونی کننده، صابون مایع، دستکش، ماسک و دستمال کاغذی را از دیگر الزامات پایگاه‌های سنجش سلامت کودکان بد و ورود به دبستان دانست و بیان کرد: پذیرش نوآموز باید به صورتی باشد که در هر زمان کمترین تعداد مراجعین در محل حاضر بوده،  فاصله حداقل ۱.۸ متر بین افراد از هم در تمامی فضاهای پایگاه رعایت شود و آرایش کلاس‌ها برای بهره برداری از فضای موجود تغییر یابد.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی بر  استفاده آزماینده‌ها و کارکنان از ماسک و دستکش در مدت زمان حضور در پایگاه تأکید کرد و یادآور شد: ترجیحا از بزرگترین فضاهای موجود برای حضور نوآموزان و والدینشان استفاده شده و  تمام پایگاه‌ها باید فضایی را برای اتاق انتظار در نظر گرفته و چیدمان  این فضا به نحوی باشد که فاصله اجتماعی رعایت شده و فضا تهویه مناسب داشته باشد.

واقعی خاطرنشان کرد:  آزماینده موظف است هر بار هنگام ورود و خروج از اتاق با استفاده از محلول ضدعفونی‌کننده بر پایه الکل ۷۰ درصد دست‌های نوآموز را ضدعفونی کرده و توصیه‌های بهداشتی در ارتباط با پیشگیری از بیماری کرونا بر اساس آخرین پروتکل ستاد ملی کرونا از قبیل ممنوع تماس افراد با یکدیگر مانند دست دادن و روبوسی کردن را رعایت کند.

انتهای پیام

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان محفوظ می باشد.