تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : khalilan
حوزه : آموزش و پرورش
شماره : 14437
تاریخ : ۲۸ اردیبهشت, ۱۳۹۹ :: ۱۸:۰۸
اینجا «کلاسِ خدمت» به وسعت دل‌ها بزرگ می‌شود

خبرگزاری فارس سمنان- معصومه رشیدی: فرهنگیان به‌عنوان یکی از پرجمعیت‌ترین و مؤثرترین اقشار جامعه همواره در فعالیت‌های مختلف اجتماعی، فرهنگی و برنامه‌هایی که مربوط به خانواده‌ها می‌شود، حضور فعالانه داشته‌اند.

ورود ویروس کرونا به کشورمان، بسیاری از معادلات را تغییر داد و تغییراتی نیز در رفتارهای مردم ایجاد کرد؛ یکی از فعالیت‌های مهم در دوران تغییر، در توجه به آموزش‌های مجازی رخ داد.

فرهنگیان در کنار اساتید دانشگاه‌ها فعالیت قابل‌توجهی در شبکه‌های اجتماعی و نرم‌افزار «شاد» داشتند؛ گرچه شاید بسیاری از ما تصورمان این باشد که فرهنگیان در دوران تعطیلی مدارس تنها به آموزش‌های مجازی می‌پرداخته‌اند، اما بسیاری از آن‌ها در ضدعفونی معابر شهری، مدارس و سطوح مختلف که مورداستفاده مردم بوده است، نیز فعالیت داشتند.

در کنار این، تعدادی از فرهنگیان در کارگاه‌های تولید ماسک و ملزومات بهداشتی و پزشکی نیز فعالیت کردند و حتی هنرجویان هنرستان‌ها را پای کار آوردند تا در این بخش، توان خود را به نمایش بگذارند.

اما این همه ماجرا نیست؛ بلکه فرهنگیان از توزیع اقلام بهداشتی در بیمارستان‌ها و بین مردم عادی گرفته تا مشارکت در اجرای طرح ملی بسیج غربالگری کرونا فعالیت متعددی داشتند و این تلاش‌ها در کنار آموزش‌های مجازی انجام می‌شد که آن‌ها به دانش‌آموزان و آینده‌سازان این کشور ارائه می‌دادند.

همه این موارد بهانه خوبی شد تا بخش کوچکی از فعالیت‌های جامعه فرهنگیان استان سمنان را در گفت‌وگو با «مجتبی سالک‌بیدختی»، رئیس سازمان بسیج فرهنگیان سپاه قائم آل محمد (عج) استان سمنان به بحث بنشینیم.

فعالیت‌هایی که شنیدن آن شاید برای بسیاری از مردم برای بار نخست صورت می‌گیرد و حتی تصور مشارکت فرهنگیان در چنین مواردی نیز وجود نداشته باشد، را با هم از نظر می‌گذرانیم.

فرهنگیان بسیجی استان سمنان به یاری مدافعان سلامت آمدند

فارس: آقای سالک‌بیدختی. سلام عرض می‌کنیم و خداقوت بابت تمام تلاش‌های این مدت. به عنوان فردی که مسؤولیت یک سازمان مهم به نام بسیج فرهنگیان سپاه قائم آل محمد (عج) استان سمنان را بر عهده دارد، تلاش‌های فرهنگیان را در دوران همه‌گیری کرونا چطور ارزیابی می‌کنید؟

سالک‌بیدختی: بنده هم عرض سلام و احترام دارم. فرهنگیان بسیجی استان همگام با سایر مردم، به کمک مدافعان سلامت آمدند و از ابتدای شیوع بیماری کرونا، فرهنگیان بسیجی در کارگاه‌های تولید ماسک، ضدعفونی مدارس، معابر و اماکن و خیابان‌ها، توزیع اقلام بهداشتی بین مردم و کمک به مدافعان سلامت در طرح غربالگری بیماران حضور فعال داشتند.

اقدامات خوبی در سازمان بسیج فرهنگیان استان سمنان در راستای پیشگیری و مقابله با بیماری کرونا انجام شد که قابل توجه بود.

فارس: درباره این اقدامات توضیح می‌فرمایید؟

سالک‌بیدختی: حدود دو ماه است که اقدامات گسترده بسیج فرهنگیان استان سمنان همگام و همراه با دیگر اقشار بسیج، نهادها و ارگان‌ها برای پیشگیری از شیوه بیماری کرونا و کمک و یاری تلاشگران و مدافعان سلامت این استان آغاز شده است و تلاش‌ها تا مهار این بیماری ادامه دارد.

برنامه‌ریزی‌ها و ساماندهی‌های انجام‌شده برای اجرای برنامه‌ها و فعالیت‌های مختلف بسیج فرهنگیان در استان به‌منظور پیشگیری و مقابله با بیماری کرونا به خوبی پیش رفت.

همکاری بسیار مطلوبی بین سازمان بسیج فرهنگیان استان سمنان با اداره کل آموزش و پرورش استان برای جلوگیری از شیوع بیماری کرونا از همان ابتدا شکل گرفت.

راه‌اندازی ۳ کارگاه تولید ماسک و البسه بیمارستانی

فارس: بیشتر در چه بخش‌های متمرکز شدید؟

سالک‌بیدختی: گروه‌های جهادی فرهنگیان بسیجی در استان سمنان با همکاری ادارات آموزش و پرورش شهرستان‌ها و با هماهنگی بخش سلامت استان در حوزه تولید اقلام بهداشتی، ضدعفونی سطوح و اماکن پرتردد شهری، مدارس و طرح غربالگری و بیماریابی افراد مشکوک به بیماری کرونا مشارکت قابل‌توجهی دارند.

از دیگر اقدامات تلاشگران و گروه‌های جهادی بسیج فرهنگیان استان، می‌توان به راه‌اندازی کارگاه‌های تولید ماسک اشاره کرد.

سه کارگاه تولید در سمنان به همت کانون‌های بسیج فرهنگیان این استان با استفاده از ظرفیت خیران فرهنگی راه‌اندازی شده است.

در کارگاه تولید ماسکی که در کانون بسیج فرهنگیان دامغان راه‌اندازی شده است، 30 نفر از خواهران بسیجی فرهنگی این شهرستان با 10 دستگاه چرخ خیاطی مشغول خدمت هستند و 15 نفر از خواهران فرهنگی این شهرستان نیز در منازل خود مشغول تولید ماسک شده‌اند.

مشارکت ۶۰ فرهنگی در طرح بسیج ملی مقابله با بیماری کرونا

فارس: گویا با بخش بهداشت و درمان هم همکاری‌های خوبی صورت گرفت.

سالک‌بیدختی: بله. از دیگر اقدامات و فعالیت‌های فرهنگیان بسیجی استان سمنان، مشارکت 60 نفر در اجرای طرح بسیج ملی مقابله با بیماری کرونا و اجرای طرح غربالگری و شناسایی افراد بیمار و مشکوک به کرونا بود.

فرهنگیان بسیجی در شهرستان‌ها با هماهنگی پایگاه‌های سلامت و مراکز بهداشتی به برقراری تماس تلفنی با خانواده‌ها اقدام می‌کنند تا بدین‌وسیله وضع سلامت خانواده‌ها را ارزیابی کرده و نقشی در اجرای طرح غربالگری و بیماریابی در استان سمنان داشته باشند.

فارس: در ادامه، چه برنامه‌هایی پیش‌بینی شده است؟

سالک‌بیدختی: آمادگی بسیج فرهنگیان استان سمنان در اجرای اقدامات مختلف برای پیشگیری و مقابله با بیماری کرونا همچنان وجود دارد.

فرهنگیان بسیجی استان سمنان با اجرای طرح جهادی «کلاس خدمت» در جهت ارائه خدمات آموزشی رایگان به دانش‌آموزان با بنیه علمی ضعیف در مناطق محروم و کم‌برخوردار و حاشیه‌ای شهرهای استان پیشگام بودند.

هم‌زمان با تعطیلی مدارس به‌واسطه شیوع بیماری کرونا و آغاز آموزش معلمان به دانش‌آموزان به‌صورت مجازی در کنار مباحث آموزشی، با همکاری و همراهی خوب ادارات آموزش و پرورش شهرستان‌ها و با بهره‌گیری از ظرفیت معلمان بسیجی و جهادی توانمند در حوزه روان‌شناسی، مطالب آموزشی روان‌شناختی و آگاهی‌بخشی به دانش‌آموزان و خانواده‌های آنان را نیز در مقوله رعایت اصول بهداشتی پیشگیری از بیماری کرونا و کنترل استرس، به‌صورت روزانه در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی ایرانی مورداستفاده معلمان قرار گرفت.

اجرای برنامه‌های معنوی برای دفع یک بلای جهانی

فارس: فرهنگیان در رزمایش «کمک مؤمنانه» هم مشارکت داشتند؟

سالک‌بیدختی: بله. در کنار انجام همه فعالیت‌ها از سوی بسیج فرهنگیان استان سمنان، کمک و مساعدت‌های مالی قابل‌توجهی هم برای تأمین مواد اولیه تولید اقلام بهداشتی و ضدعفونی توسط بسیجیان عضو این قشر اعم از فرهنگیان، معلمان، مدیران و کارکنان اداری و آموزشی دستگاه تعلیم و تربیت استان سمنان انجام گرفته است.

از دیگر اقدامات این قشر از بسیج، اجرای برنامه‌های معنوی برای دفع این بلای جهانی از قبیل ذبح و قربانی گوسفند و توزیع آن بین اقشار نیازمند استان بوده است.

فارس: هنرستان‌ها در این ایام چقدر مفید واقع شدند؟

سالک‌بیدختی: در راستای مقابله با بیماری کرونا، از ظرفیت هنرستان‌ها و هنرجویان نیز استفاده شده است.

یک هزار و 300 عدد ماسک توسط هنرآموزان بسیجی و مربیان و 600 ماسک نیز توسط دانش‌آموزان بسیجی با رعایت اصول بهداشتی تولید شده و در اختیار مراکز درمانی و بیمارستانی جهت استفاده پرستاران، کادر درمانی و بیماران قرار گرفته است.

در کارگاه تولیدی کانون شهید بهشتی شهرستان شاهرود 60 دست لباس بیمارستانی ویژه کادر درمانی بیمارستان امام حسین (ع) به همت گروه جهادی فرهنگیان بسیجی تهیه و توزیع شده است.

۱۰۰۰ عدد ماسک تولیدی فرهنگیان بسیجی شاهرود توزیع شد

فارس: در حوزه نشاط‌افزایی هم برنامه‌ای داشتید؟

سالک‌بیدختی: در شب میلاد باسعادت حضرت مهدی (عج) و نیمه شعبان، تعداد یک هزار عدد ماسک تولیدی فرهنگیان بسیجی شاهرود نیز به همراه یک هزار عدد بسته معیشتی آماده‌شده توسط سپاه ناحیه شاهرود بین اقشار محروم و نیازمند شهرستان توزیع شده است.

یکی از برنامه‌های بسیج فرهنگیان استان سمنان، اجرای ویژه‌برنامه‌های نیمه شعبان و نورافشانی بود که ازجمله آن‌ها، نورافشانی محله‌ای توسط کانون بسیج فرهنگیان دامغان است.

هم‌زمان با اجرای این برنامه بسته‌هایی شامل اقلام بهداشتی و وسایل بازی و سرگرمی برای کودکان بین خانواده‌های این محله نیز توزیع شد.

فارس: همکاری مسؤولان را در اجرای این برنامه‌ها چطور ارزیابی می‌کنید؟

سالک‌بیدختی: همکاری مدیرکل آموزش و پرورش، معاونان، مدیران و فرهنگیان و معلمان فرهیخته استان سمنان در همراهی برای اجرای برنامه‌های مختلف بسیج فرهنگیان در استان در راستای پیشگیری و مقابله با بیماری کرونا قابل قدردانی بود.

فرهنگیان بسیجی استان سمنان دوشادوش سایر جهادگران عرصه سلامت، خالصانه و عاشقانه در لبیک به فرمان ولی امرشان حضرت امام خامنه‌ای در خدمت به مردم برای مقابله با بیماری کرونا در طول این مدت اقدام جهادی و انقلابی انجام داده‌اند.

با وحدت، همراهی، همکاری همه مردم و رعایت تمام نکات بهداشتی و ایمنی، با توکل به خداوند متعال می‌توانیم کرونا را شکست دهیم و از این بحران نیز همچون دیگر بحران‌ها و شرایط سختی که کشور پشت سر گذاشته است، گذر کنیم.

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان محفوظ می باشد.