تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : khalilan
حوزه : شهرستانها
شماره : 12705
تاریخ : ۱۰ اردیبهشت, ۱۳۹۹ :: ۸:۵۷
آنچه در جلسه روز ملی شوراها در بندرعقباس گذشت

رئیس شورای اسلامی شهر بندرعباس روز گذشته(۹ اردیبهشت ماه) در این جلسه اظهار کرد: نمایندگان مردم در شورا در زمینه مقابله با کرونا منتظر تصمیمات دولتی نبودند و زودتر از تصمیماتی که دولت اتخاذ کند به این موضوع ورود کردند.

فاطمه جراره بیان کرد: از فرماندار بندرعباس  به خاطر اینکه همواره کمک و همراه شورا بوده است قدردانی می‌کنم. در برخی از موارد شهرداری به تنهایی قادر به ارائه خدمات نبود اما فرماندار پای کار بود بعنوان مثال میتوان به بازار ماهی فروشان و جمع آوری دست فروشان که باعث شد شهرداری وظایف خود را به خوبی ایفا کند اشاره کنم. 

رئیس شورای اسلامی شهر بندرعباس تصریح کرد: اگر خرد جمعی برای تصمیمات باشد و حتی نواقصی نیز در این زمینه وجود داشته باشد، حتماً از تصمیمات فردی مهمتر و قویتر می باشد. 

جراره اظهار کرد: یکسری مشکلات در شهر بندرعباس است که اگر استاندار هرمزگان و فرماندار بندرعباس ورود کنند به راحتی میتوان این مشکلات را حل کرد و با همراهی  فرماندار بندرعباس بعنوان عالیترین مقام اجرایی دولت در شهر بندرعباس با کمک سازمان های مختلف میتوانیم مشکلات موجود در شهر را کاهش دهیم. 

رئیس شورای اسلامی شهر بندرعباس خاطرنشان کرد: در پایان جای دارد که از همراهی و تلاش شهردار بندرعباس و معاونین وی و پرسنل و کارگران شهرداری که در این روزهای سخت و حساس با تمام وجود به شهروندان خدمات رسانی می کنند، تقدیر و تشکر کنم.

در ادامه فرماندار شهرستان بندرعباس ضمن تبریک روز شورا اظهار کرد: در شهرستان بندرعباس، در مجموع ۲۰۱ شورای روستایی، چهار شورای بخش، شش شورای شهر و یک شورای شهرستان وجود دارد. 

عزیزاله کناری با ذکر این نکته که حدود ۷۰۰ نفر نیز عضو این شوراها هستند، عنوان کرد: در مجموع ۲۱۱ شورا در سطح استان وجود دارد که زحمت‌های لازم برای ارائه خدمات را انجام می دهند.

فرماندار بندرعباس شوراها را افرادی داوطلب خواند و تصریح کرد: اعضای شورا احساس مسئولیت کردند که می توانند مشکلات مردم را حل کنند و مردم از میان تمام افراد مطرح شده عده ای را انتخاب کردند. لذا لازم است در طول چهار سال هدف خود و برنامه خود را فراموش نکنند و رابطی میان مردم و مسئولین برای ارتقا خدمات باشند.

کناری شوراها را هماهنگ کننده میان دستگاه‌های اجرایی و مردم دانست و تشریح کرد: شوراها دستگاه اجرایی نیستند بلکه کمک کننده هستند تا نیارها شناسایی شوند و خدمات حداکثری با کمترین امکانات موجود ارائه شود.

وی با اشاره به اینکه باید پشتکار خوبی در پیگیری مواردی که نیاز تشخیص داده شده است در اعضای شورای شهر وجود باشد و از مبادی درست و صحیح پیگیری شود، عنوان کرد:  نیاز به ایجاد یک همدلی و روحیه وجود دارد، باید انرژی‌های پراکنده جمع آوری شود و متمرکز شد به همین جهت لازم است که برنامه محور حرکت کنیم.

کناری اضافه کرد: هر گونه حواشی در طول مسیر می تواند ما را در طول مسیر از رسیدن به اهداف بازدار.. اما در غیر اینصورت از ظرفیت های بالقوه استفاده حداکثری خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه شورای شهر باید به عنوان یک بازوی قوی شهرداری باشد و از شناسایی منابع درآمدی لازم پشتیبانی کند، اظهار کرد: اگر نکته‌ای وجود دارد که از چشم شهرداران به دور مانده است باید در فضای تعامل مطرح شود تا به نتیجه برسد.

فرماندار بندرعباس اضافه کرد: شوراها باید مشاوران دلسوزی برای دستگاه‌های اجرایی باشند و نقاط ضعف و قوت جامعه را شناسایی کنند.

همچنین مدیر کل امور شهری و شوراهای استانداری هرمزگان اظهار کرد: عضویت شورا یک مسئولیت سنگین اجتماعی است و تصمیماتی را می‌گیرد که تاثیرات طولانی مدت دارد.

صادقی با بیان اینکه شورا وظایف و اختیارات گسترده‌ای در قوانین مختلف استان دارد، ابراز داشت: در سال گذشته از ۳۵ شورا بازدید بعمل آمد و آسیب شناسی‌های لازم صورت گرفت.

وی تصریح کرد: بحث آموزش در شوراها در سنوات گذشته دیده نشده است. یعنی برخی از اعضا با وظایف خود اشنا نیستند به همین دلیل تخلفاتی در حوزه شوراها شناسایی شده است.

مدیر کل امور شهری و شوراهای استانداری هرمزگان اظهار کرد: دو دوره اموزشی با حضور اساتید دانشگاه تهران و استانداری در سطح شوراهای شهرها انجام شد تا دانش و اطلاعات اعضای شوراها بالا برود.

صادقی خاطرنشان کرد: در سال گذشته مجموعا هزار و ۶۳۸ جلسه تشکیل شده است که حدود دو هزار و ۷۰۰ مصوبه به همراه داشته‌اند و از این تعداد دو هزار و ۲۰۰ مصوبه تائید شد.

وی بیان کرد: تعداد مصوباتی که به هر دلیلی تائید نشد، حدود ۳۰۰ مصوبه بود که برای اصلاح به انها ابلاغ شده است و ۱۳۴ مصوبه نیز به دلیل مغایرت با قوانین کشور معدوم شناخته شده است.

مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری هرمزگان با ذکر این نکته که ضعف درآمدی پایدار در سطح شهرها یکی از مشکلاتی است که در زمینه شوراها و شهرداری وجود دارد، اظهار کرد: منابع درامدی دولتی که در بحث شهرداری ها تامین میشود ناچیز است و باید خودشان منابع درامدی را تامین کنند. با توجه به کاهش ساخت و سازها در سطح شهرها، بودجه شهرداری‌ها نیز با کاهش هایی مواجه شود.

وی با باشاره به اینکه فعالیت در حوزه فرهنگی و اجتماعی می‌تواند نمود بیشتری در شهرداری‌ها داشته باشد، گفت: بسیاری از قوانین و مقررات شهرداری ها قدیمی است که با ساختار جامعه همخوانی ندارد به همین دلیل برسی و اصلاح این قوانین در سطح کشور بروز شود و می‌تواند برخی از مشکلات موجود را بر طرف کند.

دیگر عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس گفت: تشکیل قرارگاه تحول محلات در سطح شهر با برنامه مشورتی سپاه پاسداران کار بزرگ و خوبی است.

احمد عامری سیاهویی  اظهار کرد: با جرقه انقلاب امر شورا در نظام مقدس جمهوری اسلامی محقق شد و این نهاد به یک درخت تنومند و پرثمر  تبدیل شده است. 

وی عنوان کرد: در سطح شهر ، برنامه مشورتی که توسط سپاه پاسداران شکل گرفت و تشکیل قرارگاه تحول محلات یک کار خوبی بود و در همین راستا ، شورای اسلامی شهرها ، اقدام به راه‌اندازی شورای اجتماعی محلات نمودند که ادغام این دو نهاد مشورتی با یکدیگر کمک بزرگی به حل مشکلات مردم نموده است، و در بحران کرونا، این دو نهاد در بحث تجهیزات و جنگ نوین برای خدمات با انجام ضدعفونی محلات، تهیه و توزیع ماسک، طرح غربالگری سلامت و همایش مومنانه در ماه مبارک رمضان دوش به دوش مسوولان به شهروندان خدمات رسانی کردند که قابل تقدیر و تحسین می باشد. 

رئیس کمیسیون فرهنگ و اجتماعی شورای اسلامی شهر بندرعباس خاطرنشان کرد: این دو نهاد جلب مشارکت شهروندان را بالا برده و همچنین از ظرفیت های موجود به نحو احسن استفاده می شود و از طرفی دیگر بهبود زیر ساخت های فعالیت های فرهنگی اجتماعی، تقویت و همچنین فرهنگ شهروندی با همدلی و همبستگی افزایش می یابد.

عامری تصریح کرد: با ایجاد حلقه مشورتی با محوریت فرماندار و با حضور استاندار، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، شهردار و اعضای شورای شهر، می‌ توان با یک اتحاد و همدلی مشکلات را در سطح شهر کاهش دهیم.

وی به یکی از بزرگترین مشکلات روستای سیاهو اشاره و خطاب به فرماندار شهرستان بندرعباس اضافه کرد: مردم دهستان سیاهو در زمان انقلاب با تقدیم بیش از ۶۰  شهید به نظام و انقلاب ، حضوری فعال در زمان انقلاب داشتند، اما هم اکنون از امکانات بسیار پایینی برخوردار هستند و جاده سیاهو یکی از بزرگترین معضلات این اهالی می باشد که متاسفانه هر از چند گاهی شاهد تصادفات خطرناک در این منطقه هستیم که بسیاری از خانواده ها را داغدار کرده است، لذا می طلبد نسبت به این موضوع توجه خاصی داشته باشید تا وضعیت رها شده جاده سیاهو سر و سامان بگیرد.

دیگر عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس گفت:شوراها واقعیتی از جامعه هستند. اگر اعضا شورا مشکلی دارند؛ باید پرسید چرا مردم این افراد را انتخاب می کنند؟ شورا از میان مردم و با رای مردم انتخاب می شوند و مشکلات آنها واقعیتی از مشکلات جامعه است .لذا برای ما راهی جزء تقویت شوراها باقی نماند.

آبتین امیری ادامه داد: مردم باید احساس مشارکت کنند، باید احساس کنند مشارکت آنها مؤثر است، دراین صورت است که انتخاب ها هم مسئولانه خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: نظارت بر شورا فاقد استاندارد لازم ومبهم است و تقریباً به سلیقه نمایندگان و مسولان بستگی دارد، و طبیعی است که دراین شرایط  افرادی تائید می شوند و فرصت حضور می یابند که تا حدی با این سلیقه ها هماهنگ باشند.

عضو کمسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر بندرعباس اظهار کرد: همه گروه های سیاسی و اشخاص و گزوههای مرجع در بحث شوراها و شهرداری ها ورود می کنند و بدنبال یارگیری هستند ولی برخی موفق می شوند و برخی شکست می خورند و آنها که شکست می خورند، عدالت خواه می شوند.

 امیری ادامه داد: شهر بندرعباس شهری مهاجر پذیر است و گاهی این مهاجرتها از روستاهای فقیر و  ضعیف دیگر استانها است. این مهاجراتها یعنی درگیر شدن شهر بندرعباس باچالش های جدید و نا شناخته و از طرفی تا رسیدن این افراد به مرحله شهروندی زمان زیادی نیاز است.

وی بیان کرد: تفکر برخی از اعضا شورا هنوز روستایی است. نماینده مردم شهر بندرعباس هستند اما دنبال حل مشکلات روستای خود هستند و براساس دسته بندی روستایی یا محلاتی یا قومی وارد معادلات درون گروهی شورا می شوند و اینجاست که منافع کلی شهر بندرعباس آسیب می بیند.

این عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس گفت: اگر می خواهیم مردم را وارد بازی و  مسئولیت پذیر کنیم بیایید به شوراها به عنوان پارلمان محلی اختیارات بدهید و از تقسیم قدرت نترسید و از طرفی نظارت هارا دارای استاندارهای مشخص کنید.هنگامی مردم اراده خود را در مدیریت شهری ملموس دیدند انتخاب های آنها هم مسولانه خواهد بود.

همچنین دیگر عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس نیز اظهار کرد: ارزیابی عملکرد شوراها بدون توجه به محیط حقوقی، سیاسی و اجتماعی جامعه میسر نیست، زمانی میتوان ارزیابی مناسبی داشت که به این محیط‌ها توجه کرد.

کیانوش جهانبخش تصریح کرد: باید دید که جایگاه شوراها در قانون اساسی چه بود و در قانون عادی چیست، یک فاصله معنی دار وجود دارد.

وی بیان کرد: مصوبات شورا الزام آور برای هر منصوب دولتی در هر جایگاهی است اما عملا یک نظارت معکوسی از سوی دولت‌ها اعمال می شود و اختیارات شوراها را در سطح پایین تر آورده است.

جهانبخش تصریح کرد: یکی از روش های ارزیابی عملکرد بررسی تعداد جلسات و مصوبات است اما این نوع ارزیابی اثر بخش نیست، باید به محتوای مصوبات و میزان اثرگذاری در حوزه های مختلف توجه کرد.

عضو شورای شهر بندرعباس با بیان اینکه آمار دستگیر شده‌ها در شوراها را باید با افرادی که در جامعه روحانیون خلع لباس می‌شوند یا افسرانی که خلع درجه می‌شوند مقایسه شود، اضافه کرد: دولت و مجلس در تهدید شورا و در حوزه محدود کردن قوانین بسیار هماهنگ بودند. هیات نظارتی که اعضای شورا را باید تائید کنند نمایندگان مجلس هستند که باعث می‌شود نتوان با نمایندگان زاویه گرفت.

جهانبخش اظهار کرد: اگر انتخابات شوراها را از ریاست جمهوری جدا کنند آمار مشارکت بسیار پایین خواهد آمد، شوراها بزرگترین نهاد دموکراتیک جهان هستند که اگر آن را زیر سوال ببریم نظام زیر سوال برده می‌شود.

انتهای پیام

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان محفوظ می باشد.