تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : khalilan
حوزه : آموزش و پرورش
شماره : 12149
تاریخ : ۳ اردیبهشت, ۱۳۹۹ :: ۱۳:۰۴
دلایل اختلاف میان آموزش‌وپرورش و کتابفروشان بر سر کتاب‌های درسی

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان به نقل از خبرنگار مهر، به دنبال درج گزارشی در خبرگزاری مهر درباره توقف فروش کتاب‌های درسی در کتاب‌فروشی‌های سراسر کشور با عنوان «آموزش و پرورش دست کتابفروشان را از کتاب‌های درسی کوتاه کرد» در خبرگزاری مهر که در آن موضوع پایان دادن به حضور کتابفروشان در فرآیند فروش و عرضه کتاب‌های درسی توسط وزارت آموزش و پرورش مورد تاکید قرار گرفته بود، روابط عمومی این وزارتخانه در جوابیه‌ای به نقل از سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی این وزارتخانه خطاب به خبرگزاری مهر مواردی را متذکر شده که به شرح ذیل است:

۱- رویکرد حاکم در طراحی و راه‌اندازی سامانه فروش و توزیع مواد آموزشی نظارت نظام‌مند بر فرآیند تولید و فروش و توزیع بر اساس نیاز واقعی، کاهش قیمت کتاب‌های درسی، کاهش مصرف کاغذ، کاهش نرخ کتاب‌های منسوخه، کاهش هزینه‌های مرجوعی و تسهیل دسترسی مخاطبان است و این سازمان به هیچ وجه درصدد تمرکز زدایی، تصدی‌گری و کسب منفعت از فروش کتاب‌های درسی نبوده و نیست.

۲- به منظور فروش و توزیع اینترنتی کتاب توسط کتاب‌فروشی‌ها، سازمان چندین جلسه کارشناسی با حضور نمایندگان کتاب‌فروشی‌ها و اتحادیه صنف لوازم‌التحریر استان‌های مختلف تشکیل داد و درخواست نمود موارد زیر توسط آنها مورد بررسی قرار گیرد و نتیجه به این سازمان یا شرکت اعلام شود که البته همچنان به صورت شفاهی و مکتوب بر فروش و توزیع به روش سنتی پافشاری می‌کنند:

سفارش و توزیع کتاب‌های درسی در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ مبتنی بر سامانه فروش و توزیع مواد آموزشی انجام شود. معرفی کتاب‌فروشی‌ها یا فروشندگان مجاز لوازم‌التحریر برای اخذ سفارش اینترنتی و توزیع کتاب درسی. کاهش نرخ هزینه‌های جنبی توزیع از ۱۷.۵ درصد به ۸ درصد در راستای کاهش قیمت پشت جلد کتاب برای دانش‌آموزان. ارائه ساز و کار مشخص برای توزیع، شناسایی و تعیین شرایط کتاب‌فروشی‌ها یا فروشندگان مجاز لوازم‌التحریر در سطح کشور.

توضیحات مهر

آنچه در گزارش خبرگزاری مهر به آن تصریح شده است، حذف چرخه فروش کتاب در کشور و محروم نشدن این صنف از درآمد ناشی از عرضه این محصولات است. در کنار آن به وجوه فرهنگی حضور در کتاب‌فروشی‌ها از سوی خانواده‌ها نیز اشاره و تاکید شده است. بیان این نکته که خارج کردن دو صنف از چرخه عرضه کتاب‌های درسی با هدف کاهش نزدیک به ۹ درصدی هزینه‌های توزیع بوده است، خللی به استدلال‌های گفته شده در متن گزارش مهر وارد نمی‌کند.

در گزارش مهر، در مواردی عنوان شده بود که خارج کردن این صنوف از چرخه توزیع کتاب‌های درسی برای این وزارتخانه هزینه‌هایی به همراه خواهد داشت که توسط این وزارتخانه پیش‌بینی نشده است، اما در این جوابیه عنوان شده که با این رویکرد حذفی از سویی قیمت کتاب درسی کاهش پیدا کرده است و از سوی دیگر کتاب مرجوعی کمتر می‌شود.

کاش مدیران بخش کتاب‌های درسی وزارت آموزش و پروش به صورتی شفاف بیان کنند که با کدام فرمول در این بازار به چنین تحلیلی دست پیدا کرده‌اند؟.

© 2024 تمام حقوق این سایت برای پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان محفوظ می باشد.