به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پسین هرمزگان ، دکتر رضا ربیعی عضو هیات علمی و مسئول بخش منابع طبیعی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان ، جلبک سارگاسوم(Sargassum Sp) از شاخه جلبکهای قهوه ای (phaeophyta) و از خانواده Sargassaceae می باشد که در آبهای گرم و شور دریایی رویش می یابد و دارای گونه های مختلفی در دنیا می باشد. در فلور جلبکی خلیج فارس و دریای عمان حدود ۳۰ گونه سارگاسوم شناسایی و گزارش شده است.
دکتر رضا ربیعی تشریح کرد : جلبک سارگاسوم از گونه های مختلف تشکیل شده است که این گونه ها دارای ماده پلی ساکاریدی آلژینات در ماتریس بین سلولی و دیواره سلولی هستند که این ترکیب باعث افزایش انعطاف پذیری جلبک ها، ممانعت ازخشک شدن در جزر دریا و کمک به تبادل یونی با آب دریا می شود. آلژین ها به صورت ترکیبات اسیدآلژینیک و نمک های آلژینات سدیم و آلژینات کلسیم از جلبکهای قهوه ای قابل استخراج می باشند. امروزه علاوه بر برداشت طبیعی، گونه های مختلفی از جلبک قهوه ای سارگاسوم برای تولید و تامین آلژینات صنایع کشت داده می شوند.
وی افزود : آلژین ها و نمک های آن با توجه به خواص امولسیون کننده و تغلیظ کننده، تثبیت کننده یا امولسیفایر دارای کاربرد گسترده در صنایع غذایی، نساجی، کاغذسازی، دارویی و بهداشتی هستند .
محقق بخش منابع طبیعی مرکز اظهارداشت : با توجه به وجود گونه های مختلفی از گونه های آلژینوفیت در فلور جلبکی سواحل خلیج فارس و دریای عمان و قابلیت کشت آنها در ابهای دریایی منطقه، زمینه تولید مواد اولیه جلبکی و استخراج آلژین ها در کشور وجود دارد، ولی در حال حاضر نیاز صنایع کشور به آلژین ها به صورت وارداتی تامین می گردد.
وی خاطر نشان کرد: برای بهره برداری از این پتانسیل ضروری ا ست علاوه بر کشت و پرورش جلبکهای آلژینوفیت، باید از لحاظ زیست محیطی و اکولوژیک رویشگاه های طبیعی این جلبکهای آلژینوفیت به طور مستمر پایش گردد.
http://www.pasinehormozgan.ir/?p=30417